Analyses en rapportages

 

Data analyse
Voor de analyse van de onderzoeksgegevens maken wij o.a. gebruik van het standaardpakket SPSS, vaak in combinatie met MS Access (voor gegevenscontrole en het opbouwen van bestanden) en MS Word (voor rapportage-doeleinden).

Het onderhouden en ontwikkelen van onze kennis en vaardigheden op het gebied van Methoden en Technieken, inclusief de statistiek, heeft onze voortdurende aandacht.


Samen met de opdrachtgever maken we een analyseplan. Stap voor stap wordt aan de hand van de onderzoeksvraagstelling vastgelegd welke analyses uitgevoerd moeten worden.

Rapportage
Op basis van de gegevensverwerking leveren wij een samenvattende rapportage. Deze kan zich beperken tot de weergave van de belangrijkste resultaten in de vorm van tabellen, al dan niet voorzien van korte conclusies. De rapportage kan eventueel uitgebreid worden met grafieken in uiteenlopende vormen.


Rapportage op maat

Naast de standaardweergave hoort een op maat toegesneden rapportage uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

Software op maat
Met behulp van o.a. Visual Basic en MS Access wordt maatwerk-software ontwikkeld. Voorbeelden hiervan: het reduceren van grote hoeveelheden data tot hanteerbare bestanden; het aanmaken van specifieke overzichten vanuit opgebouwde databases

Informatiebronnen